Matematik

Trigonometri

06. marts 2012 af ofolcker (Slettet)

Jeg har lidt problemer med et spørgsmål i en aflevering, jag har allerede fundet lille a, jeg er bare i tvivl om hvordan man så finder vinklerne

I trekant ABC er vinkel C ret, c = 22 og b = 18.
Beregn de manglende sider og vinkler i trekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2012 af NejTilSvampe

sin(A) = b / c

sin(B) = a / c

cos(A) = a / c

cos(B) = b / c

tan(A) = b / a

tan(B) = a / b

B = 90 - A

A = 90 - B

Jeg har markeret dem som ikke afhænger af a. Det er som regel smartest at bruge dem i tilfælde af at dine tidligere beregninger er forkerte - eller for at undgå afrundings afvigelser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

cosA = b/c
cosB = a/c

Pas på - der er en del fejl i # 1
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2012 af NejTilSvampe

yup :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Da trekanten er retvinklet, kan man benytte Pythagoras til at bestemme siden a:

a = √(c2 - b2)

Vinkel B findes af

sin(B) = b/c, så

B = sin-1(b/c), A = 90º - B


Svar #5
06. marts 2012 af ofolcker (Slettet)

tak :)

 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.