Matematik

integrale

07. marts 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har lige et spørgsmål i forbindelse med en opgave. jeg kan simpelthen ikke få mit resultat til at passe med bogens facitliste er der nogen der vil kigge på de udregninger jeg har lavet og se hvor det går galt?

 

opg. funktionen f er givet ved f(x)=2x^2-3x+3. grafen for f afgrænser sammen med y-aksen og linjerne med ligningerne x=1 og x=3 er område. undersøg om den areal er 34/3.

 

mine udregninger: F(x)∫ 2x2-3x+3 --> øvre grænse 3 og nedre grænse 1

= 2*x2/3 - 3*x2/2 + 3*x

= (2*33/3 - 3*32/2 + 3*3) - (2*13/3 + 3*12/2 - 3*1) =13,5 - 5.166667=2.333

og det kan jeg sige mig selv der ikke er 34/3, så hvis nogle vil sige hvor det går galt eller om den er regnet forkert ville det bare være dejligt. på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2012 af wut123 (Slettet)


Svar #2
07. marts 2012 af lotte14 (Slettet)

mange tak, men da jeg brugte lommeregneren til det skrev den ikke sådan, ved du hvorfor det ikke gjorde det eller er det bare noget man skal vide?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2012 af wut123 (Slettet)

Du har skrevet

(2*33/3 - 3*32/2 + 3*3) - (2*13/3 + 3*12/2 - 3*1)

men der skal stå

(2*33/3 - 3*32/2 + 3*3) - (2*13/3 - 3*12/2 + 3*1)


Svar #4
07. marts 2012 af lotte14 (Slettet)

når okay så er det derfor det ikke passede, men der hvor jeg byttede om på regnetegnene der gik jeg egentlig udfra at fordi det er en minus parentes så skal man skifte fortegnene ud i minus parentensen


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, man ændrer fortegnene, når man hæver minusparentesen. Du har jo stadig minusparentesen i behold efter at have ændret fortegn på to af de tre led i parentesen.


Skriv et svar til: integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.