Matematik

lineære

07. marts 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Størrelsen af Sjællands befolkning voksede med god tilnærmelse lineært i perioden 1900-1965.

Opstil en lineær model, der beskriver udviklingen i Sjællands befolkning, når der oplyses, at befolkningstallet i 1950 var 1610123 og at befolkningstallet voksede med 15565 pr år.

 

jeg er så kommet frem til y=1556,31x+831857,62

 

hvad fortæller konstanterne i den fundne lineære model om befolkningstallet?

man skal ikke rigtig regne noget ud, man skal bare tænke klart og vide hvad det betyder, men jeg ved ik helt hvad jeg har fundet ud af.. Er der nogle der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2012 af nielsenHTX

det er nok at bruge din viden om f(x)=ax+b og nej der er ikke rigtigt noget at regne.

beregningen ligger i hvordan du har fundet y=1556,31x+831857,62.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2012 af mathon

 

                                           y = 15565x + b

                                          1610123 = 15565·50 + b

                                           b = 1610123 - 15565·50 = 831873


                                           y = 15565x + 831873


 

                 


Svar #3
07. marts 2012 af sexysofie (Slettet)

ja det  er mig selv der er kommet frem til y=1556,31x+831857,62

så jeg ved godt hvordan man gør.. spørgsmålet jeg ikke kunne finde ud af ''hvad fortæller konstanterne i den fundne lineære model om befolkningstallet?''

læren vil gerne have man fortæller med ord, hvad der sket med befolkningen, altså hvad 556,31 og 831857,62 står for 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2012 af nielsenHTX

#3 ja og det er jo så der du skal bruge din viden om f(x)=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2012 af mathon

  blot for venligt at fortælle dig, at
                                                             "jeg er så kommet frem til y=1556,31x+831857,62"
                                                              er forkert


                                           y = 15565x + 831873


                                             15565er årlig tilvækst

                                             831873 er Sjællands befokning i år 1900 (x = 0)

 


Skriv et svar til: lineære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.