Matematik

brøk

11. august 2005 af migmig (Slettet)
jeg skal isolere a i formlen: (1/a)+3=(b/4).
hvordan er det man starter med det? skal jeg bare sætte det på samme brøkstreg og så gange over kors eller hvad?
jeg søger ikke et svar, kun lige en start på det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Start med at flytte 3-tallet over på den anden side af lighedstegnet, så du får 1/a, på venstre side. Spekuler så over hvad du skal gøre for at gå fra 1/a til a.

Svar #2
11. august 2005 af migmig (Slettet)

okay tak.

ender den så med at give a=4/(b+12)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2005 af frodo (Slettet)

jeg det giver det

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. august 2005 af KickAzz (Slettet)

Er det bare mig, der har haft for lang sommerferie, eller giver det:

a = (4/b)-3

?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. august 2005 af frodo (Slettet)

for lang sommerferie ;)

du får umiddelbart:

a=1/((b/4)-3) som ikke giver (4/b)-3

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. august 2005 af KickAzz (Slettet)

Ja det er også rigtigt. Men det giver ikke a=4/(b+12) som migmig nævner.

Det rigtige resultat må være:
a = (4/b-12)

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

(1/a)+3=(b/4)
<=>
1/a=(b/4)-3
<=>
a=((b/4)-3)^-1

=1/((b/4)-3)

og så forlænger vi med 4

=4/(b-12)

Svar #8
11. august 2005 af migmig (Slettet)

sorry ka jeg faktisk godt se nu. lige en lille fejl med fortegn:)

tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. august 2005 af frodo (Slettet)

ja det er naturligvis korrekt!

Beklager

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. august 2005 af Mads123 (Slettet)

Shit, sommerferien har da ødelagt mine evner.

(1/a)+3=(b/4) <=>
1+3 = (b/4)*a <=>
16/b=a

Og en anden version

(1/a)+3=(b/4) <=>
(1/a)=(b/4)-3 <=>
1 = (b/4)-3*a <=>
(4/b)+3=a

:S

Hvad er det lige jeg gør forkert. Kan godt se #7 er rigtigt, men der må være en vigtig regel jeg misser.

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. august 2005 af frodo (Slettet)

(1/a)+3=(b/4) <=>
1+3 = (b/4)*a <=> Her skal a ganges på alle leddene: 1+3a=(b/4)a


1/a)+3=(b/4) <=>
(1/a)=(b/4)-3 <=>
1 = (b/4)-3*a <=> Igen. a ganges på alle leddene: 1=(b/4)*a-3a

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. august 2005 af Duffy

Skridtet fra

(1/a)+3=(b/4)

til

1+3 = (b/4)*a

er forkert.


Det skal være

(1/a)+3=(b/4)

1+3a = (b/4)*a



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. august 2005 af Mads123 (Slettet)

Ah ja, det kan jeg godt se. Tak!

Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.