Matematik

Areal af femkant

08. marts 2012 af elissa92

Håber virkelig, jeg kan få hjælp

Jeg skal beregne arealet af en femkant. Jeg har uploadet et billede.

I opgaven står der, at femkanterne skal skæres ud af kvadratiske pladerester med kantlængden 12 cm

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: femkant.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
08. marts 2012 af mette48 (Slettet)

Vinkelen DO(midt DC) er 360/10 grader

vinkel D = 180 - 90 - 36

højden i trekant DOC er CD/2 * tan D

Nu har du højde og grundlinie i de fem ens trekanter, så skulle resten være let


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. marts 2012 af YesMe (Slettet)

h = (12/2) / tan((360º/5)/2)

A = 5·  (h·(12/2))/2


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. marts 2012 af mette48 (Slettet)

Centervinkelen er 36

vinkel D er 54 grader


Brugbart svar (2)

Svar #4
08. marts 2012 af kokasse123 (Slettet)


Svar #5
08. marts 2012 af elissa92

Okay, så får jeg 41,270 cm2..

Kan det passe?


Brugbart svar (2)

Svar #6
08. marts 2012 af YesMe (Slettet)

#5

Hvordan har du regnet det ud? Og forklar.


Svar #7
08. marts 2012 af elissa92

A = 5*7* tan(54) / 4

Jeg får nemlig samme resultat, når jeg ogs benytter #2 metoden


Brugbart svar (3)

Svar #8
08. marts 2012 af YesMe (Slettet)

#7

Det er den rigtige resultat, men resultatet i #5 er desværre forkert.


Svar #9
08. marts 2012 af elissa92

Okay, nu får jeg 615

Jeg har uploadet en fil, hvor man kan se, hvordan jeg har løst opgaven.. Det er stadig forkert

Vedhæftet fil:Hjælp.pdf

Svar #10
08. marts 2012 af elissa92

h = 6/ tan((360/5)*(1/2)) = h = 0,77412            allerede her, giver det ikke mening

A = (5 * 0,77412 * (12/6)) / 2 = A = 11,61       det giver heller ikke mening 


Brugbart svar (2)

Svar #11
08. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvor kommer det underlige resultat fra?

#7

Resultatet her er korrekt.

h = 3,5 · tan(54º)

A5 = 5 · (1/2) · 3,5 · 3,5 · tan(54º) = 42,1517 cm2


Brugbart svar (2)

Svar #12
08. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Jeg har kigge på din vedlagte fil.

Dit program har valgt at forstå dine vinkler i Radian istedet for Degree. Det skal du ikke gøre. 

#11

Centervinklen O er (360º/5) = 72º          , lad g = 12/2

så tan(O/2) = g / h ⇔ h = 6/tan(O/2) = 8.25829 cm

derfor A = 5· (8.25829·g)/2 = 123.874 cm2


Svar #13
08. marts 2012 af elissa92

Jeg gør det på helt nøjagtig måde, og maple siger, 20,635 :/

 


Svar #14
08. marts 2012 af elissa92

Nej, ik allligevel :) Nu fungerer det


Brugbart svar (2)

Svar #15
08. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Mit resultat i #11 var det halve af 5-kantens areal. Hele 5-kantens areal er da

A5 = 2 · 5 · (1/2) · 3,5 · 3,5 · tan(54º) = 84,3034 cm2 .

#12

Hvor kommer de 12/2 fra? Det er det, der undrer mig. 5-kantens side har længden 7 cm.


Brugbart svar (2)

Svar #16
08. marts 2012 af mathon

     femkant
                         kordeformlen giver
                                                                2·R·sin(36º) = 7

                                                                R = 3,5/sin(36º)

                  Areal = 5  ·  ((1/2)·R2·sin(72º))

                  Areal = 5  ·  ((1/2)·(3,5/sin(36º))2·sin(72º))

                  Areal = 5  ·  ((1/2)·(3,52/(sin(36º)·sin(36º))·sin(72º))

                  Areal = 5  ·  ((1/2)·(3,52/(sin(36º)·sin(36º))·2·sin(36º)·cos(36º))

                  Areal = 5·3,52  ·  (cos(36º)/sin(36º))

                  Areal = 5·3,52  /  tan(36º)

                  Areal = 84,3034


 


Brugbart svar (1)

Svar #17
08. marts 2012 af YesMe (Slettet)

#15

Ifølge #0 står der

"... femkanterne skal skæres ud af kvadratiske pladerester med kantlængden 12 cm."

Det er bare billedet, der er vist, at kantlængden er 7 cm. Men, ellers er dine resultater da rigtige, når kantlængden er 7 cm.


Brugbart svar (1)

Svar #18
08. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Det er jo de kvadratiske pladerester, der har en sådan længde, og det er jo ikke af betydning for denne del af opgaven, udover at det ganranterer, at man rent faktisk kan udskære en femkant med sidelængden 7 cm.

Femkantens omskrevne cirkel har en radius på 5,955cm , så der er lige netop plads til at udskære femkanten af et sådant kvadrat.


Skriv et svar til: Areal af femkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.