Matematik

Linære funktioner og ligninger med to ubekendte

08. marts 2012 af MathildeKDC (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

 

Her er der en opgave jeg gerne vil have hjælp til:

Den næste opgave kan i løse vha. to ligninger med to ubekendte:

11. Beregn skæringspunktet mellem linjerne fra 9a og 9b

9a: f(x)=3x-65

9b: f(x)=-0,4x-6,2

 

 

Håber der er en der vil hjælpe :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2012 af frost1988 (Slettet)

sæt dem op mod hinanden og find x

3x-65=-0,4x-6,2


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2012 af Haider7

sæt funktionerne er lig hinanden og find x.

For at finde y - værdien indsættes den fundne x værdi i et af funktionsudtrykket


Svar #3
08. marts 2012 af MathildeKDC (Slettet)

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2012 af YesMe (Slettet)

De to funktioner skal skæres med hinanden, skal der være et bestemt og samme y-koordinat på begge funktioner. Derfor skal de to funktioner være lig med hinanden, finder du ud af, hvad x'et er til at finde én y-koordinat. Hvis du ikke forstår, så forstår jeg godt, at du ikke forstår ...


Skriv et svar til: Linære funktioner og ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.