Fysik

Gitterkonstanten i mikrometer.

10. marts 2012 af cdrengen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa.

Jeg har fået en opgave som jeg har lidt problemer med.

 

Jeg skal beregne gitterkonstanten d, og den skal ende med at være regnet ud i um(mikrometer). TIl dette bruger jeg formlen n*lamda/sin(theta)n

n=1, lamda=650nm og sin(theta)= 22,9 grader.

 

Altså : d= 1*650*10-6um/ sin(22,9) =0,001670419um = 0,00167um?

 

Er dette korrekt? På forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. marts 2012 af mathon

                          
                             d = λ / sin(θ1) = (0,650 µm) / sin(22,9º) = 1,67042 µm


Svar #2
10. marts 2012 af cdrengen (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Gitterkonstanten i mikrometer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.