Matematik

Statistik - Lineær Regression

10. marts 2012 af streetkingz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er igang med en statistik, som jeg prøver at sætte ind i Cas-lommeregneren. 
 

I forbindelse med optagelse på College i USA skal der aflægges en særlig test. Resultatet af testen angives ved et testtal. Følgende tabel angiver testtallene i matematik for nogle
udvalgte år:
 

År           1963   1967     1970     1974     1977

Testtal   502     492        488        480       470

Benyt tabellens data til at bestemme en forskrift for f.

Altså mit bud vil være at sætte årstallene ind som x. Men jeg tænkte på skal åstallene sættes ind som de cifre de står i, eller som 

1  2    3   4   5, istedet for de 5 angivede årstal. Jeg er lidt usikker, men sådan som jeg husker det, skal vi bytte årstallene ud med, 1 2 3 4 5..... når vi indtaster dem på lommeregneren ellers laver man kludrer i det. Er der nogen som kan give mig et SIKKERT svar? Svar venligst kun hvis i er 100% sikre, der jeg selv er usikker. 

Altså når jeg indtaster årstallene ind på lommeregneren får jeg følgende forskrift, f(x)=-2,1694x+4760,5.

Og hvis jeg indtaster "1   2   3   4  5" I x, istedet for de angivede årstal får jeg  f(x)=-7,6x+501,6. 

Håber nogle vil bruge noget tid på at svare mig. mvh :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. marts 2012 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du gør det, at du kalder 1963 for år 0 - du kan intet sige om data før dette år, og derfor er dette dit nulpunkt. Dermed er 1967 år 4, 1970 er år 7 osv. osv.


Svar #2
10. marts 2012 af streetkingz (Slettet)

Men skal jeg så kalde for 2? Altså  1963=0,  1967=1,  1970=2, 1974=3, 1977=4? Er det sådan jeg skal stille det op i Cas?


Svar #3
10. marts 2012 af streetkingz (Slettet)

Så b=502?


Brugbart svar (3)

Svar #4
10. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, du skal jo benytte 1963=0, 1967=4, 1970=7, 1974=11, osv., idet x er antal år siden 1963, der benyttes som nulpunktet.


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ikke nødvendigvis. Koefficienterne i modellen bestemmes ved regressionen.


Svar #6
10. marts 2012 af streetkingz (Slettet)

Tusinde tak begge to. Jeres svar var brugbart :)


Skriv et svar til: Statistik - Lineær Regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.