Studievejledning

A og B niveau samtidig?

13. august 2005 af blackduck (Slettet)
Jeg går på stx og har valgt studieretningen Mat A, Fys B, og Kemi B. Jeg har lige fundet ud af, at jeg får både Fysik og Kemi på B niveau i 3.g. Jeg fik af vide ved et intromøde, at jeg i 3.g havde mulighedden for at læse fysik eller kemi på A niveau. Jeg kan ikke rigtig forstå, hvordan man både kan have et fag på B og A niveau samme år. Bygger A ikke oven på B?

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. august 2005 af JGH (Slettet)

Prøv at se i Praktiske spm. om reformen, der er der svaret på spørgsmålet.

Svar #2
13. august 2005 af blackduck (Slettet)

Ok, så det kan lade sig gøre. Men hvor er det dog åndsvagt...

Brugbart svar (1)

Svar #3
13. august 2005 af allan_sim

#0.
Jo, A bygger videre på B, så det kræver planlægning, således at rækkefølgen af emnerne på A-niveauet justeres ind efter rækkefølgen på B-niveauet. Men det ærlige svar er, at det er der nok ikke nogen, der kan svare helt specifikt på på nuværende tidspunkt. Reformen er helt ny, og alle de praktiske opstartsvanskeligheder der vil være til stede for første årgang, må man løse hen ad vejen. Dine læreres fokus i øjeblikket er nok mere på 1.g.

Situationen opstår, fordi der er krav om, at man har sine studieretningsfag i hele gymnasieforløbet. Derfor skal du have fysik og kemi på B-niveau i 3.g. Når du så selv vælger at opgradere et af fagene til A-niveau som et af dine "valgfag", så opstår situationen. Den bliver ikke mindre kompliceret af, at man sagtens kan forestille sig et A-niveau-hold, hvor folk kommer fra forskellige studieretninger og dermed ved begyndelsen af 3.g befinder sig forskellige steder.

Mit bud er, at man måske vil tænke i turbo-forløb, så A-niveauet som opgradering ligger i foråret. Tiden må vise det....

Svar #4
13. august 2005 af blackduck (Slettet)

#3

Så jeg må jo bare vente og se hvad der sker :) Jeg var bare lidt nærvøs for, at jeg slet ikke kunne opgradere et af mine studieretningsfag til A-niveau.


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. august 2005 af JGH (Slettet)

Min ven igen (lav din egen bruger!):
Er det også sådan, hvis studieretningen hedder bio A, kemi B, mat b? Fordi jeg regner også med at tage kemi på A... Eller er det individuelt fra gym til gym?

Brugbart svar (1)

Svar #6
13. august 2005 af allan_sim

#5. Ja, det situation kan ogå opstå for dig.

Skriv et svar til: A og B niveau samtidig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.