Matematik

Vilkårlig trekant side

12. marts 2012 af hejmeddig4321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal bestemme længden a i en vilkårlig trekant. 

jeg kender siderne b=8 og c= 6

vinklen B=98 grader. 

ellers kender jeg ikke andet. Hvordan bestemmer jeg længden a? er det via sinus relationerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2012 af nielsenHTX

brug cosinusrelationen

b2=a2+c2-2ac*cos(B)  find a


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2012 af OhFortuna (Slettet)

Engang sinusreglen skulle være : a/sin(a) = b/sin(B)= 8/sin(98), men du ved enten  A eller a, so der skal være et mellemtrin.

c/sin(C) = b/sin(B) ⇔6/sin(C) = 8/sin(98) ⇔ sin(C) = 6sin(98)/8, man ved  sin(C) og dermed C, med A+B+C=180 ved du

B, og så tilbage til a/sin(A) = b/sin(B).

Så det er sinusreglen to gange.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2012 af mathon

 

              ...så det er sinusrelationen to gange          da det vides at både A og C er spidse vinkler


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2014 af LostS (Slettet)

Hvad gør man så hvis man skal finde siden b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2014 af mathon

      ifølge opgaveteksten
      er siden b = 8,

men
                      
                c = (sin(C)/sin(B)) • b


                  
                      


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant side

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.