Matematik
2 opgaver
14. august 2005 af
Henning2 (Slettet)
Hej.
Nogen der kan hjælpe med at differentiere følgende opgaver:
f(x) = 3/4 * kvadratrod(2-x)
g(x) = 2 * kvadratrod(x+4x)
Nogen der kan hjælpe med at differentiere følgende opgaver:
f(x) = 3/4 * kvadratrod(2-x)
g(x) = 2 * kvadratrod(x+4x)
Svar #1
14. august 2005 af Katen (Slettet)
Tja - hvis du skal bruge den i morgen - kan jeg da give et kort svar
Det er en konstant ganget med en funktion, hvor der en ydrefunktion (kvadratroden) og den indre fuktion er minus/plus stykket.
dvs. bare konstanledet ganget på funktion, hvor der en ydrefunktion (kvadratroden) og en indre fuktion.
Facit 1:
3
- ————————————
8·kvadratrod(2 - x)
Facit 2:
kvadratrod (5) /kvadratrod (x)
De er regnet vha. derive - så når du får et facit, sæt da ens x-værdier ind i begge facit - og se om det bliver det samme.
Ellers må du se om der er andre der når at smide en besked - har desværre ikke mere tid.
Kath.
Det er en konstant ganget med en funktion, hvor der en ydrefunktion (kvadratroden) og den indre fuktion er minus/plus stykket.
dvs. bare konstanledet ganget på funktion, hvor der en ydrefunktion (kvadratroden) og en indre fuktion.
Facit 1:
3
- ————————————
8·kvadratrod(2 - x)
Facit 2:
kvadratrod (5) /kvadratrod (x)
De er regnet vha. derive - så når du får et facit, sæt da ens x-værdier ind i begge facit - og se om det bliver det samme.
Ellers må du se om der er andre der når at smide en besked - har desværre ikke mere tid.
Kath.
Svar #2
14. august 2005 af Epsilon (Slettet)
Henning:
Du har brug for at differentiere kvadratrodsfunktionen sqrt(x) samt regnereglen for differentiation af en sammensat funktion. Lad mig give et beslægtet eksempel;
Differentiation af funktionen
f(x) = 4*sqrt(5-2x)
gennemføres, idet vi sætter
g(x) = 4*sqrt(x)
h(x) = 5-2x
Dermed er f(x) = g(h(x)), som er en sammensat funktion, og vi har derfor
f'(x) = g'(h(x))*h'(x) (*)
ifølge regnereglen for differentiation af en sammensat funktion.
Eftersom
g'(x) = 4*1/(2*sqrt(x)) = 2/sqrt(x) =>
g'(h(x)) = 2/sqrt(5-2x)
og
h'(x) = -2
ser vi i henhold til (*), at
f'(x) = -4/sqrt(5-2x)
Differentiér nu selv funktionerne i de konkrete opgaver, som du har fået stillet.
//Singularity
Du har brug for at differentiere kvadratrodsfunktionen sqrt(x) samt regnereglen for differentiation af en sammensat funktion. Lad mig give et beslægtet eksempel;
Differentiation af funktionen
f(x) = 4*sqrt(5-2x)
gennemføres, idet vi sætter
g(x) = 4*sqrt(x)
h(x) = 5-2x
Dermed er f(x) = g(h(x)), som er en sammensat funktion, og vi har derfor
f'(x) = g'(h(x))*h'(x) (*)
ifølge regnereglen for differentiation af en sammensat funktion.
Eftersom
g'(x) = 4*1/(2*sqrt(x)) = 2/sqrt(x) =>
g'(h(x)) = 2/sqrt(5-2x)
og
h'(x) = -2
ser vi i henhold til (*), at
f'(x) = -4/sqrt(5-2x)
Differentiér nu selv funktionerne i de konkrete opgaver, som du har fået stillet.
//Singularity
Skriv et svar til: 2 opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
