Matematik

reducer

14. marts 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: B-niveau

er det rigtigt ? 

reducer udtrykket :

4(a-b)^2 -8a(a-b)

 

det giver 

 

-4a^2 -4ab + 4b^2


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2012 af mathon

 

                         4(a-b)2  - 8a·(a-b)

                         4(a2 - 2ab + b2)  -  8a·(a-b) ..............


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2012 af NejTilSvampe

Indsæt to tal for a og b i det to udtryk og se om de giver det samme.

F.eks.

a = 2 , b = 3

Det første udtryk:

f(a,b) = 4(a-b)^2 - 8a(a-b)

f(2,3) = 4(2 - 3)^2 - 8*2*(2 - 3) 

        = 4 + 16 = 20

g(a,b) = -4a^2 - 4ab + 4b^2 

g(2,3) = -4*2^2 - 4*2*3 + 4*3^2 

         = -8 - 24 + 36 = 4

4 ≠ 20 , så du har IKKE reduceret korrekt. Prøv igen.


Svar #3
14. marts 2012 af ibta (Slettet)

så får jeg -4a^2+4b^2


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2012 af 123434 (Slettet)

Eget bud:

(a-b)^2=a^2+b^2-2ab

4(a^2+b^2-2ab)=4a^2+4b^2-8ab

-8a(a-b)=-8a^2+8ab

4a^2+4b^2-8ab-8a^2+8ab

4a^2+4b^2-8a^2

-4a^2+4b^2


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2012 af NejTilSvampe

Alternativt:

4(a-b)^2 - 8a(a-b)

4(a-b) er tydeligvist en fælles faktor, så vi kan sætte det uden for en parentes:

4(a-b) * ( (a-b) - 2a ) 

4(a-b)(-a-b)

-4(a-b)(a+b)

er også et bud.

Hvilket strengt taget også kan udledes ud fra #4.


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.