Matematik

Hjælp! Vilkårlig trekant..?

14. marts 2012 af denniskarl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey guys!

Vil håbe at der er nogle der gider at hjælpe med en opgave jeg har fået, den lyder:

Hvordan finder man vinkel A1 og A2 I en trekant Hvor  b = 56.2  c = 63.3  og B = 61.5º.

 

Der er tale om en vilkårlig trekant

 

På forhånd 

TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal vel finde vinklerne A og C? Benyt sinusrelationerne til at finde vinkel C (der kan være to løsninger), og bestem så de vinkel A for hver værdi af vinkel C. Det er måske de to løsninger, der refereres til med A1 og A2 .


Svar #2
14. marts 2012 af denniskarl (Slettet)

Forstår ikke rigtigt med de to løsninger? Prøv at uddybbe det eller evt. regne det ud så det bliver lettere at forstå :)

 

HVis jeg finder vinkel C = sin(B)/b*c

HVordan kan jeg så finde vinkel A ved det?

Please hjælp skal afleverer opgaven snart. :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man finder

sin(C) = c·sin(B)/b

Med de angivne værdier for b, c og B bliver sin(C) = 0,989842, og dermed

C1 = 81,826º og C2 = 180º -C1 = 98,174º

Beregn nu de to løsninger for vinkel A.


Svar #4
14. marts 2012 af denniskarl (Slettet)

Har forstået det nu mange tak!


Skriv et svar til: Hjælp! Vilkårlig trekant..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.