Engelsk

Forskellen på Danmark og USA

14. marts 2012 af milsti (Slettet)

Hvad er forskellen i mellem dem??
Altså med penge.

I Danmark får vi jo næsten alt gratis. Hvis vi vil på hospitalet koster det jo ikke noget?? Vores uddannelser koster intet? Men, hvordan er det i USA?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2012 af Stygotius (Slettet)

USA er egoismens land frem for noget andet. Et begreb som social solidaritet findes ikke.

Man er aldrig kommet over nybyggertiden dér.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2012 af HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA (Slettet)

I Danmark får nemlig ikke alt gratis. I Danmark betaler vi Skat som så betaler for skoler, instutioner, hospitaler, plejehjem osv. Men i USA er det på egen hånd. Man får en høj løn og betaler lidt i Skat, men man skal selv betale til læger osv. og det er meget dyrt. Hvis du bliver arbejdsløs i USA er det syndt for så er der ikke noget der hedder kontanthjælp hvor man får penge af kommunen. Håber det hjalp lidt, su kan bare sende en besked hvis du ville have mere begrundelse:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2012 af HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA (Slettet)

I Danmark får vi*


Brugbart svar (2)

Svar #4
15. marts 2012 af SMS100 (Slettet)

Hej Milsti.

Hvis du tænker på, hvordan Danmark og USA adskiller sig i forhold til velfærd, så er ovenstående svar delvist rigtigt. I Danmark er velfærdsmodellen såkaldt "universel", det vil sige at den gælder for alle borgere i landet og at et højt skatteniveau, financierer en række grundlæggende ydelser (eksempelvis vores sundhedssystem, vores uddannelsessystem, mv.)

I USA har man en mere "liberalistisk" model, som i højere grad gør det op til den enkelte, at betale for de ydelser som vi i Danmark får betalt. Skatten man betaler i USA, er således også meget lavere, end den er hos os. Det er ikke helt korrekt at lønninger USA altid er meget høje, og ej heller at der ikke findes en slags "kontanthjælp" - Der findes det som hedder "unemployment benifits", men der er tale om meget mindre beløb og mange flere regler, før at man har ret til dette. I USA betaler man for at gå til lægen (ofte er man forsikret, eksempelvis gennem sit arbejde), ligeledes betaler man forholdsvis dyre summer, for en uddannelse på eks. universitetet. 

Det er interessant at diskutere, hvordan de to former for velfærd har indflydelse på den sociale ulighed i landet. Overordnet set er den danske model jo ganske rigtigt mere solidarisk, idet vi i højere grad er fælles om at betale udgifterne til dem som har brug for det. I USA kan resultatet af deres model være, at det kun bliver de rigeste i befolkningen som får adgang til sygehusene og de gode uddannelser.

Puha, sikke en masse. Jeg håber at du kunne bruge lidt af det - ellers skriv endelig igen. 

SMS


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2012 af Stygotius (Slettet)

I denne forbindlse er det jo ganske interessant,  -for ikke at sige rystende at se de vanvittige protester mod Obamas højst tiltrængte sundhedsreform, -ikke kun fra denne forkælede lille skolepige fra Alaska.


Skriv et svar til: Forskellen på Danmark og USA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.