Matematik

angående TI - INSPIRE cas

15. marts 2012 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave hvor jeg skal bruge lommeregner, ( ikke cd rom lommeregner, men selve lommeregneren fra texas instrument)  men problemet er at jeg ikke kan få noget resultat, der er et eller andet jeg taster forkert ind på lommeregneren,

Jeg har funktionen fx) = 3190/1+29,5* e-0,113x

og jeg skal indsætte x=20

dvs at den kommer til at se sådan her ud på lommeregneren solve (3190/1+29,5* e-0,113*20) og når jeg trykker på Enter står der :  funktionen eller kommandoen mangler et eller flere argumenter .

ER DER NOGEN DER HAR FORSTAND PÅ LOMMEREGNEREN, OG VED HVORFOR AT DEN IKKE VIRKER? det er meget vigtigt at jeg regner opgaven ud :(      jeg skal snart op til eksamen og skal have styre på det

 

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det ser ud til, at der mangler en parentes i udtrykket

f(x) = 3190 / ( 1+29,5* e-0,113x )

Desuden skal der vel angives en variabel, som man "solver" efter?


Svar #2
15. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

det må være x>10 du mener?

 

     solve ( 3190 / ( 1+29,5* e-0,113x ) x>10

    er det sådan her ?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg bruger ikke lommeregner, så jeg kan ikke sige præcis, hvad du skal skrive. Men du har jo ikke angivet nogen ligning, der skal løses. Det ser ud til, at du vil beregne f(20) ved brug af solve faciliteten. Måske det skal formuleres noget i retning af

solve(y = 3190 / ( 1+29,5* e-0,113*20 ) , y)


Svar #4
15. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

øv det gad den ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis du har defineret en funktion f(x) = ... , må der næsten være en facilitet til at beregne (evaluere) funktionen for en given værdi af x.

Har du ikke en manual til din lommeregner?


Svar #6
15. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

jov men jeg forstår intet af den ...


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du må vel kunne bruge din lommeregner som almindelig lommeregner og så bare regne

3190 / ( 1+29,5* e-0,113*20 )

ud på normal vis?

Er det muligt, at eksponentialfunktionen skal angives som exp(-0,113*20) ?


Skriv et svar til: angående TI - INSPIRE cas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.