Fysik

Hvis hoppet foregår på Mars, hvor højt er det så?

15. marts 2012 af filosoff (Slettet)

Hej hjælpsomme sjæl.

Jeg sidder lidt fast med en opgave. 

Det er blevet oplyst at tyngdeaccelerationen er 3,7 m/s^2 samt at personens masse er 80 kg.

Derefter har jeg regnen gravitationenskraften: F(t)=m*g  Hvilket vil sige at  F(t)=3,7 m/s^2*80 kg=

Endvidere oplyses det, at personen hopper lodret opad med en begyndelsesfart på 2,9 m/s (personen står ved overfladen af Mars).

Hvad er formlen for højden på hoppet? 

Venlige hilsner


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. marts 2012 af peter lind

Det nemmeste er at bruge energibevarelse mgh = ½mv2


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indfør et koordinatsystem med y-aksen pegende opad og med nulpunkt ved Marsoverfladen. Benyt, at accelerationen a er konstant, så hastigheden varierer lineært med tiden:

v(t) = v0 -at ,

og distancen er så

s = -(1/2)at2 +v0t

Hoppets toppunkt nås til det tidspunkt, hvor v(t) = 0 , dvs t = v0/a , og hoppehøjden er da

s = -(1/2)·a·v02/a2 + v02/a = (1/2)v02/a


Svar #3
15. marts 2012 af filosoff (Slettet)

* F(t)=296 N


Svar #4
15. marts 2012 af filosoff (Slettet)

Kan det passe, at begge funktioner skal være retlinjede? 


Brugbart svar (2)

Svar #5
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skriver "begge funktioner". Hvilke funktioner tænker du på her?


Svar #6
15. marts 2012 af filosoff (Slettet)

Åh, nu ser jeg det. Det er blot fordi, jeg erindrer, at vi i en time, lavede en parabel, der skitserede højden på et kast. Tænkte om det også var muligt ved dette hop...


Lyder det sandsynligt at hoppet bliver 1.1 m? 


Brugbart svar (2)

Svar #7
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det oplyses i opgaven, at personen hopper lodret opad. Deraf slutter man, at bevægelsen udelukkende foregår i den lodrette akses retning.

Der indgår ikke sandsynligheder i denne form for beregninger. Det drejer sig om at beregne

shop = (1/2)·v02/a med v0 = 2,9m/s og a = 3,7m/s2 , dvs

shop = 2,9·2,9/7,4 m = 1,14m


Svar #8
15. marts 2012 af filosoff (Slettet)

Okay. Jeg har fået samme resultat som dig. 
- Mange tak for hjælpen!

Beklager min uvidenhed.. 

 


Skriv et svar til: Hvis hoppet foregår på Mars, hvor højt er det så?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.