Matematik

Lingninger

16. marts 2012 af chkr11 (Slettet)

Godmorgen der ude. Jeg lægger hård ud fra morgenstunden af med nogle irriterende ligninger.

5-3(0,5x-1)=0,5-14

-(2+4x)+5(3-x)=-5(1+x)

-3x=8(x+x)+3

og (3-x)-(2-5x)-3(2x+8)=-5(3x-3)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2012 af nielsenHTX

man ophæver en parentes af typen

c(x+1)  ved at gange hvert led med c så

c(x+1)=cx+c*1              c er en konstant.

man ophæver en minus parentes ved at skifte fortegn på alle led i parentesen.

eks på den første.

5-3(0,5x-1)=0,5-14 ⇔

5-1,5x+3=-13,5 ⇔

-1,5x=-21,5

x=21,5/1,5≈14,33

 

prøv selv med resten.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2012 af mathon

 

                                 -(2+4x) + 5(3-x) = -5(1+x)                                multiplicer med -1

                                  (2+4x) - 5(3-x) = 5(1+x)                                  multiplicer ind i parenteser

                                  (2+4x) - (15 - 5x) = (5 + 5x)                            hæv parenteser

                                  2+4x - 15 + 5x = 5 + 5x                                  subtraher 5x

                                  2 + 4x - 15 = 5                                                reducer venstre side

                                  4x - 13 = 5                                                      adder 13

                                  4x  = 18                                                          divider med 4

                                  x = (18/4) = (9/2)

 

 


Skriv et svar til: Lingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.