Matematik

Differentialregning

16. marts 2012 af 384106 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1)

f(x) -> a for x->x0 . Bestem grænseværdien a for f(x)=2x-1 og x0=3

Skal man differentiere x0=3 ved at sætte f(3)=2*3-1 = -6 og derefter finde f(x0+h) osv.?

2)

Hvis en funktion er f(x)=ax^2+b og f¨'(7) skal bestemmes ved hjælp af 3-trinsreglen, og derefter på samme måde x0. Jeg forstår ikke rigtig det der f mærke af :s

Håber en kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2012 af peter lind

1) f(x) er en lineærog dermed kontinuert  funktion, så i det tilfælde kan du godt indsætte værdien.  2*3-1 er ikke -6

2) du skal finde grænseværdien af ( f(7+h)- f(7) )/h for h .> 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) man skal beregne f(3) .

2) f'(x) er betegnelsen for differentialkvotienten af f(x). Opstil differenskvotienten for f(x) med udgangspunkt i x0 og med tilvækst h .


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.