Matematik

Tredjegradspolynomium

17. marts 2012 af Sandhu (Slettet)

Hej,

Jeg har forskriften f(x)=x^3+bx^2+cx+d. 

Hvordan skal man finde frem til tallene b c og d?

Vandrette tangenter i x=-2 og x=0.      f(0)= -9

 

Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2012 af Erik Morsing (Slettet)

ja den første er umiddelbar, ved x=0 fås d=?, prøv at sætte de andre værdier ind, når du nu har fundet d


Svar #2
17. marts 2012 af Sandhu (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du mener med, at sætte de andre værdier ind?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2012 af Erik Morsing (Slettet)

hvis tangenten er vandret, er f' =  0, det er det, du skal bruge


Svar #4
17. marts 2012 af Sandhu (Slettet)

Ja, men der er to vandrette tangenter?

 

Og kan du forklare det lidt mere præcist tak.


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2012 af peter lind

Find f'(x) og indsæt tallene -2 og 0. Det giver 2 ligninger med 2 ubekendte som du kan løse


Svar #6
17. marts 2012 af Sandhu (Slettet)

#5.

jeg har fået det til 3x^2 

hvad mener du med, at indsætte -2 og 0?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2012 af wut123 (Slettet)

  

Løs nu de to ligninger med to ubekendte  og 

  


Skriv et svar til: Tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.