Matematik

Svømmebassin

20. marts 2012 af Mirene (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et svømmebassin er 25 m lang, 15 m bredt og 2 m dybt og fyldes fra en ventil med 60 m3/T. Angiv en forskrft for vanddybden m(T)som funktion af tiden 7, efter at ventilen er åbnet? Hvilken vandybde er opnået efter 3 timer? 
Hvor længe varer de, før bassinets vandstand er 25 cm under den øverste kant?

 

Hvordan angiver man en forskrift?
Har prøvet at spørge min lærer, men han kan ikke forklare mig det :(

på forhånd tak  


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2012 af nielsenHTX

først skal der vælges en enhed for t, hvis der vælger timer så:

på en time kommer der 60m3 vand, det giver en højde på.

25*15*h=60⇒h=4/25                    (h er i meter)                 

på to timer er der kommet 120m3

25*15*h=120⇒h=8/25

altså der kommer en bestemt mængde vand på en bestemt tid så højden må også stige lineært.

f(t)=(4/25)*t             hvor t er i timer.

 

man skal bestemme f(3) og løse f(t)=1,75


Svar #2
23. marts 2012 af Mirene (Slettet)

Tusind tak for dit svar. men jeg ved ingen ting om det har, og ved ikke hvordan jeg skal løse og bestemme den sidste del?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2012 af nielsenHTX

#2 f(3) betyder man skal indsætte x=3 i f(t) altså udregn hvad

f(3)=(4/25)*3=12/25

f(t)=1,75 betyder man skal finde hvornår funktionen er lig med 1,75 altså skal man løse

(4/25)*t=1,75 find t


Skriv et svar til: Svømmebassin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.