Fysik

Excitation

20. marts 2012 af wwnanna (Slettet) - Niveau: B-niveau

den dominerende linie I kviksølvs linispektrum har bølgelængeden 253,56 nm. Denne linie fremkommer, når kviksølv henfalder fra et exciteret energiniveau til grunditstanden.grunditstandens energi er -10,4 eV. bergn energien af der exciterede niveau??
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2012 af peter lind

Brug at fotonenergien er h*c/λ hvor h er Plancks konstant. Energiniveauet må ligge det højere end grundtilstanden


Svar #2
21. marts 2012 af wwnanna (Slettet)

Benyt E = h·f

ΔE = h·c/λ

E - Egrund = h·c/λ

E = h·c/λ + Egrund

h·c = 1,98645·10-25 J·m

1,23984·10-6 eV·m

kan det passe?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2012 af mathon

h·c = 1,98645·10-25 J·m

             Efoton = (h·c) / λ = (1,98645·10-25 J·m) / (253,56·10-9 m) = 7,83423·10-19 J = 4,9 eV

             det exciterede energiniveau
                                                          Eexcit = Egrund + Efoton = (-10,4 eV) + (4,9 eV) = -5,5 eV


Skriv et svar til: Excitation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.