Fysik

Fusionsprocesser i Solen

20. marts 2012 af A2983 (Slettet)

Hej alle (:

Jeg sidder med en fysikopgave til imorgen som jeg simpelt hen ikke kan finde ud af:

"Solens strålingseffekt er 3,90*10^26 W. Hvor meget masse omdannes der hvert sekund til energi i Solens indre for at opretholde denne energiproduktion?"

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2012 af mathon

pr sekund frigøres energien

                                                        E = Δm·c2

                                                        Δm = E / c2  =  (3,90·1026 J) / (2,99792·108 m/s)2

                                                        Δm = (3,90·1026 kg·(m/s)2) / (2,99792·108 m/s)2

                                                        Δm = 4,34·109 kg = 4,34·106 ton

 

              Hvert sekund omdannes der 4,34 mio ton af Solens masse til strålingsenergi.


                                   
 


Svar #2
20. marts 2012 af A2983 (Slettet)

TUSIND TAK! det giver god mening ;)

 


Skriv et svar til: Fusionsprocesser i Solen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.