Matematik

Bestem forskrifter for f af g og g af f

21. marts 2012 af LouisJS123 (Slettet)

Hey alle sammen :)

Jeg skal lave opg. 828 i Mat AB1 (Hvis det hjælper)

tredje opgave er lige en tand for svær for mig...

828 - Bestem forskrifter for (f af g) og (g af f), når

3) f(x) = 1(2x-1)      &        g(x) = kvrod(4 - x)


Jeg er nået så langt:

f(kvrod(4 - x)
1/2(kvrod(4 - x)) - 1

Jeg fatter brik af, hvordan man tager kvrod af x og ganger med 2
kvrod(x)*2

Mvh Louis :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at bestemme forskrifterne for de sammensatte funktioner fog og gof . Her er

(fog)(x) = f(g(x)) = 1/(2·g(x) -1) = 1/(2·√(4-x) -1)

Prøv nu selv med gof .

 


Svar #2
21. marts 2012 af LouisJS123 (Slettet)

Jep, jeg ved det :)
Men når der står 2·√(4-x)
Skal man tage 2*√4 og 2*√x

Jeg fatter ikke 2*√x

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej; man skal tage kvadratroden af (4-x) og så gange resultatet med 2.


Svar #4
21. marts 2012 af LouisJS123 (Slettet)

Jeg fatter stadig hat og briller af det :b


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Byrden ligger nu på dig at forklare, hvad det er, du ikke fatter her.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2012 af YesMe (Slettet)

(gof)(x) = g(f(x)) = ..............................................................................................


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2012 af SuneChr

Når vi siger, (f af g) =  f (g(x))  =  f o g(x)  skal forstås, at dér, hvor x optræder i hele udtrykket for f , skal hele

g(x) indsættes i stedet for dette/disse x i f(x) .


Skriv et svar til: Bestem forskrifter for f af g og g af f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.