Matematik

Koordinatsystem?!?!

16. august 2005 af Fassos (Slettet)
Godaften..!
Nogen som kan hjælpe med mig med dette..!
vandrette linje x aksen og lodrette y aksen...! Der står Tegn et retangel i et koordinatsystem. 3 af vinkelspidserne skal ligge i (4,2) (-2,2) og (4,1)

Hvilket koordinatsæt har den fjerde vinkelspids??




Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2005 af Epsilon (Slettet)

I et rektangel er alle fire vinkler rette. Udnyt det.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2005 af Therackoo (Slettet)

Prøv evt. at tegne kordinatsystemet, og indsæt de 3 punkter; så finder du let ud af hvor det 4. punkt skal være, hvis du udnytter det der står i #1.

(4,2)-(4,1)=(0,1)
(-2,2)-(0,1)=(?)

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2005 af Duffy

Udfra koordinatsættene at dømme

(4,2) (-2,2) og (4,1)

kan man vha UDELUKKELSES-METODEN aflede at det sidste koordinat må være:

(4,2) og (4,1) giver at der må være en lodret streg i x = 4 (og den løber endda fra y=1 til y=2).

(4,2) og (-2,2) giver at der må være en vandret streg i y = 2 (og den løber endda fra x=-2 til x=2).

sidste koordinat må således have koordinatsæt (-2,1).


Men ellers prøv at tegne det ind i et koordinatsystem, det er formentlig lettere for dig.



Duffy



Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Det vandrette linjestykke, som er indeholdt i linjen y = 2, løber fra x = -2 til x = 4, mener du vist. ;-)

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2005 af Therackoo (Slettet)

#3 hehe... jeg kan godt lide det du har skrevet i din profil... :D

Selfølgelig er det et manipuleret billede... - som kunne være en model for en rangliste her på siden.. :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2005 af Duffy

#4: Ja, Singu. Du har som sævanlig falkeøjne. (Men der skal vel også være plads så vandet kan løbe ud?!)

#5: Tak, Therackoo!!


Duffy :D

Skriv et svar til: Koordinatsystem?!?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.