Fysik

Helium

22. marts 2012 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, nogen der kan hjælpe mig med den her?

Et varmelegeme opvarmede rumsondens heliumbeholdning ved at tilføre den energien
5,40 kJ med effekten 12,8 W.
a) Hvor lang tid varede opvarmningen af heliumbeholdningen?

P = e / t

t = 421.8 s eller ca. 7 min


Ved opvarmningen steg temperaturen af heliumbeholdningen fra 1,826 K til 1,838 K.
Den specifikke varmekapacitet af flydende helium kan sættes til 2.1 (kJ/(kg*K))

Rumsonden skulle i gennemsnit bruge 30 gram helium pr. time.


b) Beregn massen af heliumbeholdningen og bestem, hvor lang tid
beholdningen af helium kunne række.

???????

b'eren kan jeg bare ikke finde ud af, nogen der ved hvad jeg skal gøre? :-).


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2012 af mathon

  massen af heliumbeholdningen                                     

                                                 m · c · ΔT = E

                                                 m · (2100 J/(kg·K))  · ((1,838 - 1,826) K) = 5400 J

                                                 m · (25,2 J/kg) = 5400 J

                                                 m = (5400 J) / (25,2 J/kg) = 214,286 kg

 

  heliumen kunne række
                                                 t = (214286 g) / (30 g/min) = 7142,86 min ≈ 4 døgn 23 timer


Svar #2
22. marts 2012 af Justme92 (Slettet)

1000 tak! :-)


Skriv et svar til: Helium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.