Historie

Samfundsvidenskabelig metode i Historie

24. marts 2012 af frkmikkelsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg sidder i øjeblikket og skriver AT omkring Hitler og undersøger hvilke økonomiske, politiske og sociale omstændigheder, der gjorde, at Hitler kunne komme til magten. Jeg er dog gået i stå mht en formulering af brug af metoder. Er der en der kunne afsætte 2 min til at hjælpe mig med at komme frem til noget brugbart? Historie er blevet brugt (skulle i hvert fald gerne) som samfundvidenskabelig og det er her det driller da jeg aldrig har skrevet opgave med denne vinkel. Hvis man har lidt kendskab til AT kunne det være super.

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. marts 2012 af kuntz15

Hvilket helt præcis er det du ikke kan finde ud af ? (:


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. april 2012 af JonasKbh (Slettet)

Jeg kender ikke uddybende til AT, da jeg er specialestuderende (i historie og samf), men den samfundsvidenskabelige metode benytter teori på empiri/data, mens den historiske metode undersøger empiri/data og danner derefter teorier.

I din opgave betyder det, at du f.eks kan have nogle økonomiske teorie, som du så anvender på det historiske materiale. Der er jo ikke forskel på empiri i de to fag. Inflation f.eks er jo et begreb som eksisterer uafhængig af hvilket fag du vælger. Det drejer sig simpelthen bare om, hvorvidt du starter eller slutter med teori/hypotese.


Skriv et svar til: Samfundsvidenskabelig metode i Historie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.