Biologi
Bio... hjælp!!!!
14. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hey allesammen!
er der nogen som kan hjælpe mig med følgende spørgsmål:
- hvilken betydning har temperaturen for omsætningshastigheden i jorden?
- Energiproduktionen på en dansk mark svarer til ca. 10 kWh/^2 * år. hvis 70% af denne energimængde går til nedbryderne, beløber det sig altså til:
7 kWh/m^2 * år
Idet 1 kWh = 3600 Kjoule er 7kWh/m^2 * år = 25200 Kjoule /m^2 * år.
Forbrænding af 1 mol glucose giver 2867 Kj og frigiver 6 mol CO2 svarende til 6 * 24,1 Liter = 144,6 Liter CO2 (ved 20 grader). ved 10 grader frigives 139,2 Liter.
"Hvor mange liter kuldioxid udvikles der pr. m^2 og år ved nedbrydernes respiration?"
håber, at nogen kan hjælpe - er gået lidt i stå!
På forhånd tak!
er der nogen som kan hjælpe mig med følgende spørgsmål:
- hvilken betydning har temperaturen for omsætningshastigheden i jorden?
- Energiproduktionen på en dansk mark svarer til ca. 10 kWh/^2 * år. hvis 70% af denne energimængde går til nedbryderne, beløber det sig altså til:
7 kWh/m^2 * år
Idet 1 kWh = 3600 Kjoule er 7kWh/m^2 * år = 25200 Kjoule /m^2 * år.
Forbrænding af 1 mol glucose giver 2867 Kj og frigiver 6 mol CO2 svarende til 6 * 24,1 Liter = 144,6 Liter CO2 (ved 20 grader). ved 10 grader frigives 139,2 Liter.
"Hvor mange liter kuldioxid udvikles der pr. m^2 og år ved nedbrydernes respiration?"
håber, at nogen kan hjælpe - er gået lidt i stå!
På forhånd tak!
Skriv et svar til: Bio... hjælp!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
