Matematik

Isolering af et ortogonalt vektorprodukt ..

25. marts 2012 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har i et koordinatsystem fået to vektorer oplyst: (2,t) og (-3,4)

Jeg skal bestemme t, så vektorerne a og b er ortogonale.

Jeg er kommet frem til at det bliver til -6+4t=0

Det er så her mine isoleringsevner fejler, når jeg skal isolere t ..

Jeg starter med at lægge 6 til på begge sider så der står 4*t=6 ..

Det skal lige siges jeg ikke må bruge lommeregner eller hjælpemidler, og vil komme frem til et tal t.

Hvordan gør jeg det?

 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2012 af nielsenHTX

divider med 4...

-6+4t=0⇔

4t=6⇔

t=6/4=3/2=1,5


Skriv et svar til: Isolering af et ortogonalt vektorprodukt ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.