Fysik

opdrift

25. marts 2012 af xCJx (Slettet)

Hej venner!

Jeg er lige i gang med den sidste opgave i fysikafleveringen, og den driller mig nu en deeeel, så vil sætte stor pris på lidt hjælp!

Jeg har en opgave, der lyder således:

Vi ser på en heliumballon med rumfanget 250L. Temperaturen er 22C og trykket 1 atm. Luftens densitet er 1,29 kg/m^3. Heliums densitet er 0,1652 kg/m^3.

a) beregn opdriften (=3,17 N)

b) kan ballonen svæve, hvis den tomme ballon vejer 2,25 g? begrund dit svar.

ja, der er jeg så gået i stå?? PLEASE hjælp mig, anyone! :( er så desperat...


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Sammenlign størrelsen af tyngdekraften på den tomme ballon med opdriften på ballonen. Hvis opdriften er større i størrelse end tyngdekraften, kan ballonen svæve.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2012 af hesch (Slettet)

Opdrift, der skyldes forskel i indholdet af ballonen, må være:

Fi = ( 1,29 - 0,1652 ) Kp/m3 * 0,250 m3 = 0,2812 Kp  ( = 2,76 N )

Opdrift, der skyldes den tomme ballon må være:

Fb = - 0,00225 Kp ( = - 0,0221 N )

Da Fi + Fb > 0 kan ballon med indhold svæve.

Hvordan er du kommet til Fi = 3,17 N ??  2,25 g for en 250 liters ballon lyder ikke af meget, har du skrevet rigtigt ??


Skriv et svar til: opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.