Matematik

Nulreglen

26. marts 2012 af niko1624 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen:)

jeg har nogle problemer med en matematik aflevering, jeg håber der er nogle ssom kan hjælpe mig. På forhånd tak. opgaven lyder således 

2. Brug nulreglen til at regne disse opgaver:

a. 2x2 + 50x = 0
b. 3x2 – 27x = 0
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2012 af nielsenHTX

nulreglen siger at hvis et produkt skal være 0 så skal mindst en af factorene være 0 så a*b=0 kan kun ske hvis enten a=0 eller b=0. (selv også hvis begge er)

a)

2x2+50x=0 ⇔ sætter 2x uden for en parentes

2x(x+25)=0 ⇔ bruger så nulreglen

2x=0 eller x+25=0

prøv selv med b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

Sæt x uden for parentes. I den første:

2x2 + 50 x = x*(2x + 50) <=> x = 0  v   2x + 50 = 0.


Svar #3
26. marts 2012 af niko1624 (Slettet)

# 1 

Nu tror jeg, at jeg fangede den. 

Mange tak for dit svar :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2012 af mathon

a.
                  2x2 + 2x
·25 = 0

                  2·x·(x + 25) = 0


b.
                 3x2 - 3x
·9 = 0

                 3·x·(x - 9) = 0


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.