Matematik

Ér dette korrekt?

26. marts 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

En parabel har ligningen y=0,5x^2-0,5x-3 og en ret linje har ligningen x=1,5x+b

Bestem den værdi af b, hvor parablen og linjen har netop et fælles punkt

 

Jeg har regnet det således;

x-0,5x-3 = 1,5x+b    =

b = -3

 

Men jeg er lidt usikker på om det er korrekt??


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2012 af peter lind

Det er det ikke. Skæringspunkterne findes af ½x2-½x-3=1,5x+b. Den ligning skal så have netop en løsning


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Sæt p = l og find diskriminanten i den derved fremkomne ligning
 

Den skal være 0 for een løsning


Svar #3
26. marts 2012 af zaidihassan (Slettet)

Kan det passe at d = 0 og skæringen så er 3 ??


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

½x^2-½x-3 = 3/2x+b

½x^2 - 2x - (3+b) = 0

d = 4 + 4*½*(3+b) = 4 + 6 + 2b = 0

2b = -10

b = -5


Brugbart svar (2)

Svar #5
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

- Se vedhæftede   ;-)

Vedhæftet fil:1Camilla.PNG

Svar #6
26. marts 2012 af zaidihassan (Slettet)

Virkelig hjælpsomt!

Hvilket program er det tegnet i?? Det vil helt sikkert hjælpe mig i fremtiden, hvis jeg kan se graferne for mig..


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Geogebra  4

Du kan gratis downloade det - men det hjælper jo ikke til eksamen . . .

;-)


Svar #8
26. marts 2012 af zaidihassan (Slettet)

Nej det er rigtigt nok.. Men det er godt, mens jeg øver mig, så jeg kan se om jeg er på rette vej... Jeg har haft rigtig svært ved andengradsligninger og har set stort set alle video'er og læst bøger om emnet,  men det vil ikke rigtig sidde fast i hovedet på mig.....


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Så go' arbejdslyst med andengradsligninger og Geogebra 4 -

hvis der er nogle problemer - så spør'  !

;-)


Svar #10
26. marts 2012 af zaidihassan (Slettet)

Kan jeg bruge overnævnte formel når jeg skal bestemme koordinatsættet og skæringspunkterne mellem graferne f og g

f(x) = -2x^2-0,5x-3 og g(x) = 4,2-5

Altså -2x^2-4,7x-2 = 0

d = (-4,7)^2 - 4*(-2)*(-2) = 22,09 - 16 = 6,09

Og så finde skæringspunkterne ved hjælp af -b (plus, minus) kvadratroden af d / 2a???


Svar #11
26. marts 2012 af zaidihassan (Slettet)

Jeg er ked af, hvis det virker dumt, men jeg prøver virkelig at forstå det..


Brugbart svar (1)

Svar #12
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

f(x) = -2x^2-0,5x-3 og g(x) = 4,2-5......................Her mangler du et x i g(x)  -  Sjuske-Dorthe !

Altså -2x^2-4,7x-2 = 0.........................................Her skriver du minus 2 istedet  for + 2
 

d = (-4,7)^2 - 4*(-2)*(+2) = 22,09 + 16 = 38,09

Tjek hellere lige efter - det er gået stærkt, for jeg er i gang med en anden tråd osse ;-)


Skriv et svar til: Ér dette korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.