Fysik

algebra

26. marts 2012 af nicolaskm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

jeg er igang med projekt om dopplereffekten og skal udlede formlen for dopplerskiftet:

Δf = 2 * u * f0 / v_bølge

Ud fra at jeg kun kender:

Δf = ( f0 * v_bølge / v_bølge - u ) - ( f0 * v_bølge / v_bølge + u )

Problemet er at mit algebra ikke er helt godt. Håber nogle vil hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har

Δf = f0·vb / (vb -u) - f0·vb / (vb +u)

    = f0·vb · (vb + u - (vb -u)) / ((vb-u)(vb+u))

    = f0· vb· (2u) / (vb2 - u2)

    ≈ 2·u·f0 / vb ,

hvor man til sidst antager, at |u| << |vb|


Svar #2
26. marts 2012 af nicolaskm (Slettet)

okay, tusind tak


Skriv et svar til: algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.