Matematik

Hvad er formålet med matematisk bevisførelse?

26. marts 2012 af Jegvedingenting - Niveau: B-niveau

Se overskrift og et spørgsmål til. Er a2 + b2 = 4ab ?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

En sætning skal kunne bevises, så man kan vide, at den passer - ellers kan enhver jo komme med postulater, man ikke kan bruge til noget.

Og nej, a2 + b2 er ikke 4ab.


Svar #2
26. marts 2012 af Jegvedingenting

Er det så a2 + b2 = a*a+b*b +2*ab

Mit spørgsmål er så, hvorfor 2ab kommer med i den sidste del.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

#2:

Nej, det er a*a + b*b.

Til gengæld er (a + b)2 = a2 + b2 + 2ab. Skriv det som (a + b)*(a + b), og gang den ene parentes ind i den anden - så kan du se, hvor de 2ab kommer fra.


Svar #4
26. marts 2012 af Jegvedingenting

#3

Tak, det giver mening nu. Selvfølgelig er det (a + b)2 = a*a+b*b+2ab, fordi man ganger parantesen ind i den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

formålet med bevisførelse i skolesystemet er at teste og skærpe de studerendes forståelse og abstrakte evner.

formålet med professionel matematisk bevisførelse er at vise at teorien holder i ALLE sammengænge og ikke bare under tilfældige betingelser.  F.eks. er pythagoras sætning jo kun rigtig, hvis trekanten er retvinklet. Einstein bl.a. var eminent til beviser og påviste bla. at de almindelige fysiske love kun gælder under gennemsnitlige forhold. Under ekstreme forhold skulle der flere led på udregningerne, beviste han.

 


Skriv et svar til: Hvad er formålet med matematisk bevisførelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.