Matematik

Trekant

27. marts 2012 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en trekant ABC er vinkel A = 54, |AC| = 10,2 og |BC|=9,1

Der oplyses at vinkel B er spids

a) bestem vinkel B

Punktet D ligger på siden BC, således at |DC| = 6,0 

b) bestem |AD|

 

Nogen der kan hjælpe med hvilke formler jeg skal bruge ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kender A, b og a , og det oplyses, at vinkel B er spids. Find da vinkel B ved at benytte sinusrelationerne i trekanten.

I trekant ADC kender man så siderne AC og DC og vinkel C, så siden AD kan bestemmes ved hjælp af en cosinusrelation i trekant ADC.


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.