Matematik

Matematik B

18. august 2005 af Børge (Slettet)
Find resultaterne ved at indsætte f(x - s) + t i følgende tilfælde.

1. F(x) = 2x ianden forskydes 1 opad, 3 til venstre.

Ikke fordi jeg ikke selv gider at lave det men jeg ville bare meget gerne have en forklaring på hvordan man løser opgaven. Helst så omfattende som muligt for jeg forstår ikke hvordan den skal løses...

Tak på forhånd

Svar #1
18. august 2005 af Børge (Slettet)

anybody?

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2005 af Darwin (Slettet)

Svaret er 2 + t, jf. springet mellem stort og lille f.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2005 af Darwin (Slettet)

...ianden, jamen så er #2 jo forkert

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2005 af Darwin (Slettet)

F(x)=2x^2
f(x)=4x

...forskydes 1 opad, 3 til venstre

g(x)=4(x+3) + 1

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2005 af TheKo (Slettet)

#4 --> Er ikke helt med på hvad I snakker om, men f(x) = 2x^2 kan da aldrig sammentrækkes til f (x) = 4x ?!

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2005 af iB (Slettet)

5#
Lig mærke til F=/f !
("=/" betyder "ikke lig")
F er en stamfunktion til f

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2005 af frodo (Slettet)

jep, men mon dog, at man på hg har integralregning. Næppe.

Tror der menes f(x)=2x^2

grafen for f parallelforskydes da 1 opad og 3 til venstre.¨

Vi anvender da formlen, som du selv har skrevet. s står for parallelforskydning til højre, og vi kan opfatte det at parallelforskyde 3 til venstre, som at "parallelfoskyde -3 til højre". T står for parallelforskydningen opad.

g(x)=f parallelforskudt

g(x)=f(x-(-3))+1=2(x+3)^2+1=2x^2+12x+ 19

Skriv et svar til: Matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.