Matematik

HJÆLP

28. marts 2012 af fiehan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håbet at nogen kan hjælpe med noget matematik, har brug for hjælp til opg 1 i PDF filen.

Har brug for hjælp til opg. E, F, G... håber at nogen kan hjælp.

På forhånd TAK

Vedhæftet fil: Elforsyning.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du kender 3 punkter på din parabel:

(0,40) og (100,32) og (200,40)

Du har således 3 ligninger med 3 ubekendte:

40 = a0^2+b*0+c = c

32 = a*100^2+b*100+c

40 = a*200^2+b*200+c

Isoler c i den 1. og sæt ind i de andre.

F)

Prøv at tænkte i vektorer?

G)

Differentier din fundne funktion  altså  f '(x) = 2ax+b  Så;

l =∫√(1+(2ax+b)^2)dx = ∫√(1+4a^2 x^2+b^2+4axb)dx


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2012 af peter lind

e) Du har f(0), f(100) og f(200). Du kan sætte de 3 punkter ind i parablens ligning y = a*x2+b*x+c. Derved får du 3 ligninger med de 3 ubekendte a. b og c.. Løs ligningerne og du har fundet parablens ligning. Du kan gøre det lidt lettere for dig selv ved at notere at toppunktet for parablen er for x = 100

b) Brug at linjens hældning er f'(0)

c) Der står jo en færdig formel så hvad er problemet ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du fik jo hjælp til de samme opgaver i går i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1171081 . Der er ingen grund til at oprette en ny tråd med de samme spørgsmål. Fortsæt i stedet diskussionen i den oprindelige tråd.


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.