Matematik

Bestem a, b og c?

29. marts 2012 af Thomasen2 (Slettet)

Hej sidder fast i en opgave som jeg meget gerne vil have hjælp til.

Et andengradspolynomium f er bestemt ved

f(x)=ax2 +bx+c

Det oplyses, at p(0) = 5 og p'(0) = 3 og at diskriminanten er 49.

a) bestem tallene a, b og c
 

Er der en der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2012 af emde93 (Slettet)

Hvis du indsætter p(0) = 5 i ligninger kan du bestemme c

5 = a*02 + b*0 +c ⇔

5=c

Punktet p '(0) =3 bruges til at bestemme b

p '(x) = 2ax + b ⇒

3 = 2*a*0 + b ⇔

3=b

Deskriminanten er givet ved

D = b- 4 * a * c ⇒

49 = 32 - 4 * a * 5 ⇔

49-9 / 20 = a ⇔

2 = a

p(x) = 2·x2 + 3 · x + 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2012 af mette48 (Slettet)

P(0) = 5 ⇒ c=5

P'(x) = 2ax+b

P'(0) = 3 ⇒ b=3

d= b2-4ac

d=49

indsæt b og c og isoler a


Skriv et svar til: Bestem a, b og c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.