Fysik

hjælp til fysikopgave

29. marts 2012 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogle som kan hjælpe med denne opgave:

En klods på 250 g trækkes via en trisse med et lod på 40 g hen over en bordflade

 

a) Hvad bliver accelerationen , hvis bordet er helt glat? (det tænkes at der skal brugesformlen: ((G * (m)/(R^2)) ???

 

b) hvad bliver accelerationen hvis gnidningskoefficienten er = 0,10


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Hvis man antager at trissen holder godt fast, så er det kun tyngdekraften fra loddet der betyder noget.

Loddet med massen m er påvirket af 2 kræfter, snorkraften T og tyngdekraften mg:

T - mg = ma

T = m(a+g)

Du ved at der ingen friktion langs horizontalen er og derfor er snorkraften den, der skaber accelerationen på klodsen med massen M:

T = M a

accelrationen er ens for de 2 ting så ligningerne kan løses.


Svar #2
02. april 2012 af TheLeresa (Slettet)

tror ikke jeg forstår? hvad er T så i dette tilfælde,? det får vi ikke oplyst noget om?


Skriv et svar til: hjælp til fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.