Matematik

Regression og vækst

31. marts 2012 af hansog (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder lige nu med opgaven:

Fordoblingskonstanten for en ekspontiel vækst er 9, og grafen går igennem (17,56). Bestem ved ekspontiel regression regneforskriften for funktionen. 

Jeg kan ikke rigtigt lure hvordan jeg skal bruge min logfunktion i denne sammenhæng. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2012 af Walras

Du kender vel en formel for fordoblingskonstanten (ellers gør formelsamlingen). Udregn "a" i den, og indsæt dette "a" og punktet i en generel eksponentialfunktion, så du kan finde "b".

Det er rent formelrytteri.


Svar #2
31. marts 2012 af hansog (Slettet)

Selve formlen for a hedder x*log(a)=log(9), men giver et forkert resultat, så vil gætte på man skal finde b først


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2012 af mathon

 

                                           f(x) = y = b·2x/X2 = b·(21/9)x

                                           56 = b·217/9

                                           b = 56 / 217/9

                                           a = 21/9


Svar #4
31. marts 2012 af hansog (Slettet)

Problemet er at i min facit liste står der at resultatet er 15,12*1,0x

Men sådan der ville jeg også have gjordt det
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2012 af mathon

i facitlisten er der glemt et ciffer 8

                                                   f(x) = 15,12·1,08x

...........

         15,12·1,0x = 15,12      en konstant funktion kan jo ikke være voksende!!!


Svar #6
31. marts 2012 af hansog (Slettet)

Nej det er en tastefejl fra min side :)


Svar #7
31. marts 2012 af hansog (Slettet)

Nu forstår jeg det, men hvor får du tallet 21/9 fra? jeg snakker i dette tilfælde om et tallet :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. marts 2012 af mathon

 

                                            2x/X2  =  2 x·(1/X2)  =  2 (1/X2)·x  =  (21/X2)x  =  (21/9)x

 

      da
                  (ab)c = abc

 


Skriv et svar til: Regression og vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.