Matematik

Regneregler

02. april 2012 af placebo321 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg skal lige have opfrisket nogle regneregler.

y skal isoleres

log(y)=x+q+z

Hvad er rigtigt?

y= 10x + 10q + 10z    (1)

y = 10(x+q+z)               (2)

y skal isoleres

y2 = x+q+z

Hvad er rigtigt?

y = x2 + q2 + z2         (1)

y = (x+q+z)2             (2)

Er det nr. 2 der er rigtigt i begge tilfælde? Og hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2012 af peter lind

Det er 2 der er rigtig i det første tilfælde. Der bruges at 10x er den inverse til logaritmefunktionen.I den anden er ingen af dem rigtig. Det rigtige er y = ±kvrod(x+q+z) For at det skal kunne lade sig gøre må der forudsættes x+q+z≥0


Svar #2
02. april 2012 af placebo321 (Slettet)

Der skulle selvfølgelig også have stået et kvadratrodstegn. Det var en fejl. Beklager. Men tak for hjælpen


Skriv et svar til: Regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.