Matematik

Fra punkter til vektorer

02. april 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder man en vektor via to punkter?


Svar #1
02. april 2012 af mathbj (Slettet)

Problemet er løst!


Svar #2
02. april 2012 af mathbj (Slettet)

Punkterne A(-3,1) og B(2,7) har afhængigt af vektorens retning, enten B1-A1 og B2-A2 eller A1-B1 og A2-B2 hhv. vektoren i positiv eller negativ retning.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er en underlig upræcis formulering. I forbindelse med de to punkter A og B kan man tale om vektoren

AB = OB - OA

eller om vektoren

BA = OA - OB = -AB .


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2012 af mathon

    
                  ...en stedvektor har samme koordinater som det punkt, den er stedvektor for


Svar #5
03. april 2012 af mathbj (Slettet)

B1-A1 = a1 og B2-A2 = a2 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Vektoren bestemt ved to punkter findes som differensen mellem de to punkters stedvektorer, som beskrevet i #3.


Svar #7
03. april 2012 af mathbj (Slettet)

En anden huskeregel er vel også at man altid skriver slutpunktet først og startpunktet sidst, når man foretager subtraktion.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. april 2012 af mathon

    det ligger jo
    i, hvad
                 Andersen11 forklarede i #3
                                                       
                                                                                                         først
                                                      AB = OB - OA = [b1,b2] - [a1,a2] = [b1 - a1,b2 - a2]
                                                                                                                 sidst
                                                                             

                                                                              

 

                                                                             

 


Skriv et svar til: Fra punkter til vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.