Biologi

Sædceller

03. april 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Vi lavede et forsøg på gym, hvor vi tilsatte eddikesyre til sædcellerne, hvor de døde. Men jeg kan ikek rigtig få det til at hænge sammen med, at sædceller overlever kvindens sure miljø og befrugter et æg efter at have været igennem syre? Håber nogen vil hjælpe;)


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. april 2012 af mathon

                                          en pH = 5,5 - 6 i skeden dvs [H3O+] = 10-5,5
er noget andet end
                                          f.eks. en 0,575 mM CH3COOH
                                          med
                                               pH = 0,5·(pKs - log(c)) = 0,5·(4,76 - log(0,575·10-3)) = 4,0 dvs [H3O+] = 10-4

                         

                                         eddikesyren er (10-4 / 10-5,5) = 32 gange så sur


Svar #2
03. april 2012 af Sinimini (Slettet)

Så eddikesyre er mere surt end der egentlig er i skeden, og derfor dør sædcellerne?


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. april 2012 af mathon

                   eddikesyre er MEGET mere sur

                   derfor dør sædcellerne i det eddikesure miljø


Svar #4
03. april 2012 af Sinimini (Slettet)

tusind tak for hjælpen;)


Skriv et svar til: Sædceller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.