Matematik

regression ???????

04. april 2012 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

nedestående tabel viser sammenhængen mellem vægt og energibehov for en række forskellige vadefugle:

Fuglens navn               sandløber          almindelig ryle      sneppeklire     strandhjejle        hvidvinget klire

fuglens vægt i gram         28,4                       56,7                        99,2                    226,8                      255,2

energibehov i KJ/døgn     67                           109                         167                    301                          327

for disse vadefugle gælder med god tilnærmelse, at energi behovet som funktion af fuglens vægt kan beskrives ved funktionen af formen f(x)=b*xa

a) bestem a og b.

den islandske ryle vejer 84% mere end den canadiske præstekrave. begge disse vadefugle er omfattet af overstående sammenhæng.

b) hvor mange procent er energibehovet større for den islandske ryle end for den canadiske præstekrave.

Jeg har svært ved opgaven da jeg ikke kan sætte talene i sammenhæng :/

kan jeg bruge denne formel når der er så mange tal.
a = log(y2) – log(y1)/log(x2) – log(x1)    og   b = y1/x1a .


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. april 2012 af Andreww (Slettet)

Der står: Energibehovet som funktion af fuglens vægt.

Det vil sige f(vægt). X-værdierne er fuglenes vægt, og y-værdierne er energibehovene.

spørgsmål b kan du se i denne tråd:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1173515


Svar #2
04. april 2012 af warz0ne (Slettet)

har været derinde.. det jeg ikke forstår er, skal jeg samle og summere vægtene for at kunne bruge formlen ?
a = log(y2) – log(y1)/log(x2) – log(x1)

jeg er rimelig lost i den her opgave :s


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2012 af Andreww (Slettet)

Du skal lave potens-regression over dataene. Nu ved jeg ikke hvilket cas-værktøj du bruger, men jeg går udfra du har lavet regression før, nu hvor der står B-niveau ?

Du skal have fat i den der hedder powerreg / pwrreg for at lave potensregression.

Når du har lavet regression, så er det bare at aflæse værdierne som dit cas-værktøj har udregnet. 

Du skal slet ikke bruge formlen du skriver.


Svar #4
04. april 2012 af warz0ne (Slettet)

okay tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

Er det her rigtigt jeg har nemmeligt den samme opgave?

a=0,724588

b=5,91054

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det ser rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

Nogle der har et godt svar på spørsmål b.  Hvor mange procent er energibehovet større for en islandsk ryle end for en Canadisk præstekrave, hvilken formel burde jeg bruge. For i første omgang må jeg lige finde det reelle ennergibehov. Er det bare at tage det bare at dividere de to også gange med 100 for at få det i procent, er det den mere simple metode?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

Ok fino lyder godt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

Så er regression faktisk temmeligt nemt at forstå, for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

Ah den Islanske Ryle må være det samme som en almindelige Ryle. Så er det bare at kigge på skemaet. Og den vejer 56,7 g. og har et Energibehov på 109 kJ/døgn. og da den vejer 84% mere end den Canadiske Præstekrave så vil det sige at Energibehovet for den Canadiske præstekrave må være 56,7*1,84= 104,328 Kj/døgn?


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

Vægten må så være 47,628 g?


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

Eller er det en anden måde det gøres på?


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

er det også at sætte det ind i powerrec?


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

For at finde procenten eller det bare at tage disse tal og dividere dem med hinanden også gange med 100%. Altså den simple metode, det går jeg nemligt udefra at det er?


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10 - #14

Man skal i b) beregne

[ (f(x·1,84) - f(x)) / f(x) ] · 100%

ved at benytte den fundne model, f(x) = b·xa .

Følg evt. linket, hvortil der henvises i #1

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1173515

hvor opgaven også er diskuteret.


Skriv et svar til: regression ???????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.