Fysik

HJÆLP!

07. april 2012 af pandahat (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med følgende spørgsmål. 

Jeg ved at jeg skal udregne pilens begyndelseshastighed. Kan bare ikke finde ud af hvordan

Jeg ved at buens fjederkonstant er 90 N/m

 

På en vandret græsplæne affyres en pil fra legetøjsbuen. Pilen har massen 32,8 g. Pilen og buestrængen trækkes 0,55 m ud fra ligevægtsstillingen, og pilen affyres vandret fra højden 1,58 m over jorden. 60 % af energien oplagret i buen udnyttes til pilens vandrette bevægelse.
c) Hvor langt kommer pilen i vandret retning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2012 af mathon

      faldtid:
                t = √(2·h/g) = √(2·(1,58 m)/(9,81 m/s2) = 0,567556 s

vandret hastighed
beregnes af

                           0,60·(1/2)·k·x2 = (1/2)·m·v2                     hvoraf v kan beregnes

             

                           svandret = v·t

 


        
              
         
                               

              

               

 

 

 

 


Svar #2
07. april 2012 af pandahat (Slettet)

hvad er x ?


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.