Matematik

trekanter.......

08. april 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jeg er virkelig lost.

a) Bestem længden af linjestykket s, og bestem vinkel w.

 


b) Bestem arealet af fiskerhusets grundflade.

 

På forhånd tak!

ps. har vedhæftet en fil.

Vedhæftet fil: Trekanter.docx

Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2012 af peter lind

a) I begge spørgsmål brug at tangents til en vinkel i en retvinklet trekant er modstående katete delt med hosliggende katete

b) Find en højde i trekanten og brug at arealet af en trekant er ½*højde*grundflade.

alternativt brug cosinusrelationerne til at finde en af vinklerne i trekanten og brug dernæst at areal af en trekant er ½*produktet af siderne *sinus af mellemliggende vinkel

Iøvrigt brug ikke docx formatet. Det er ikke alle der kan læse det.


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. april 2012 af Krabasken (Slettet)

a)  tan(40,7) = 2,7 / s  og

tan(w) = (3,53 - s) / 2,5

b)  Højden i trekanten findes vha. Pythagoras, da man kender den ene katete = 3,0 / 2 og hypotenusen = 3,92.

Trekantens areal er derefter ½*h*g, hvor grundlinien g = 3,0. Gang tilsidst med 8 trekanter

;-)


Brugbart svar (2)

Svar #4
15. april 2012 af studentereksamen (Slettet)

#3 lige en rettelse:

man skal gange med 16 da du har valgt at beregne arealet af den halve trekant og ikke hele trekanten. derfor bliver g 1,5 og ikke 3. højden finder man vha. Pythagoras :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. april 2012 af Krabasken (Slettet)

# 4

- Hvor HAR du dog ret!

;-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2013 af Lestrange (Slettet)

Kan det passe, at s er bestemt til 3,14 og W er bestemt til 81,1677 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Opgaven er gennemgået i linket i #1. Din værdi for s er tilnærmelsesvist korrekt. Vinklen er helt i skoven. Se dog tegningen i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

s er korrekt.

Hvis du ser på vinkel w, kan du med det smmme se, at den ikke kan være næsten 90 grader.

Så prøv igen . . .

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. maj 2013 af Lestrange (Slettet)

Jeg havde svært ved at afgøre hvilken af vinklerne i den pågældene retviklede trekant, der er vikel W. Men W må da være lig med 180 - 90 - 81,1677 = 8,8323. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Vinklen er klart markeret på tegningen. Det er gennemgået i den anden tråd, hvorledes w skal beregnes, og det er opsummeret i #3. Din værdi er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Nu er du tættere på - hvis du havde brug min formel i # 3, havde du fået 8,8667

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvis man ikke runder af i mellemregningerne, finder man w = 8,888º . 

Med de angivne nøjagtigheder er w = 8,9º derfor et passende resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. januar 2016 af 00Julie00 (Slettet)

#4 du siger jo at man skal gange med 16 hvis man har gjordt brug af metoden fra #3 men jeg har læst en kommentar, hvor der stod at det skulle give 43.4599 og det for jeg kun ved at gange med 8. =S 

mine udregninger: 

Vi starter med at finde højden i trekanten vha. Pythagoras, da man kender den ene katete = (3.)/(2) = 1.5 og hypotenusen = 3,92               : 
 b^(2)=3.92^(2)- 1.5^(2)   
 b^(2)=15.3664- 2.25       
b^(2)= 13.1164
b=√(13.1164) =3.62166
Arealen findes ved brug af følgende formel:  T=(1)/(2)*h*g, hvor grundlinien g = 3,0 og højden=3.62
T=(1)/(2)*3.62166*3. = 5.43249

5.43249*8 = 43.4599

hjælp!!


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. januar 2016 af 00Julie00 (Slettet)

#7 Andersen, det var en kommentar du havde krevet altså at det skulle give 43,4599, vil du ikke kigge på om jeg har gjordt det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. januar 2016 af peter lind

det er #4 der er forkert


Skriv et svar til: trekanter.......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.