Fysik

Udledning af idealgasligning

08. april 2012 af ajooba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Peeps

Jeg sidder med tre formler som jeg skal bruge til at udlede følgende formel: p=(ρ*V0*R*T/M) *1/V

Til dette skal jeg bruge følgende formler: pV=n*R*T

og

ρ=m/V0

og

M=m/n

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Indsæt dine definitioner for rho og M i din første formel og reducer.


Svar #2
08. april 2012 af ajooba (Slettet)

Tak #1

 

Men på hvilken side af ligningen: pV=n*R*T skal jeg indsætte (m/V0) og (m/n)?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. april 2012 af mathon

 

                              p = (ρ*V0*R*T/M) *1/V

                              p·V = (m/Vo) · Vo ·R·T / M

                              p·V = m·R·T / M

                              p·V = (m/M) · R·T

 

                              p·V = n·R·T

 


Svar #4
08. april 2012 af ajooba (Slettet)

#3

Har du bare sat definitionen for rho ind i formlen (formlen som jeg skulle finde frem til), og er det ligemeget hvilken en definition man starter med at sætte ind?

Og hvordan kan p·V = (m/M) · R·T blive til p·V = n·R·T ??

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. april 2012 af mathon

 

                          M = m/n

                          n = m / M


Svar #6
08. april 2012 af ajooba (Slettet)

#5

Nåh,ja. Så #3 er bare svaret?


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. april 2012 af mathon

                   Ja


Svar #8
08. april 2012 af ajooba (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Udledning af idealgasligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.