Matematik

heeelp me with pontens!

09. april 2012 af marieholstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen har brug for hjæp til den potens opgave, da jeg er virkelig er lost  her - håber på hjælp!

Opgaven lyder således:

Ved undersøgelse af ørreder i Gudenåen og Randers Fjord har man nået denne model for sammenhængen mellem en ørreds længde og dens vægt.

y = 0,00769 * x 3,10

hvor x er længen (i cm) og y vægten i (gram)

1. bestem vægten af en ørred, der har længen 30 cm.

2. bestem længden af en ørred der vejer 500 gram.

3. hvor mange procent vokser vægten, når ørred bliver 15 % længere?

God påske :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. Beregn y(30)

2. Løs ligningen y(x) = 500

3. Beregn

[ (y(x·(1+0,15)) - y(x)) / y(x) ] ·100 %

ved at benytte forskriften for y .


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2012 af Krabasken (Slettet)

1) Indsæt 30 for x og find y

2)  Indsæt 500 for y og find x

3) Brug formlen y2 / y1 = (x2 / x1)^a
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2012 af peter lind

1. Indsæt x = 30 i formlen

2. læs ligningen y(x) = 500

3. Beregn 100*( y(x*1,15) - y(x) )/y(x)     Det bemærkes at x kan forkortes ud


Svar #4
09. april 2012 af marieholstrup (Slettet)

forstår ikkkk???


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. april 2012 af peter lind

Hvad forstår du ikke ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Brug formlen y2 / y1 = (x2 / x1)^a
 

y2 / y1 = 1,15 ^3,10 = 1,5423
 

Forøgelse i % = (1,5423 - 1) * 100 % = 54,2 %

;-)

 


Svar #7
10. april 2012 af marieholstrup (Slettet)

til krabasken:

jeg bliver helt forirret hvad er det du har lavet i #6, er det til opgave 3?


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Yes -

Jeg foreslog allerede den formel i svar # 2, men det virkede, som om du havde brug for at få den een gang til

Det var da ikke meningen at forvirre dig - jeg syntes bare, den var lidt enklere

end meget af det andet, der var blevet skrevet . . .

Men det må du jo selv bedømme -

;-)


Svar #9
10. april 2012 af marieholstrup (Slettet)

Tak.

Er der nogle der kan hjælpe mig med dem her, har virkelig brug for hjælp er så forvirret og skal aflevere opgaven torsdag!

1. bestem vægten af en ørred, der har længen 30 cm.

2. bestem længden af en ørred der vejer 500 gram.

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Genlæs svarene i #1, #2 eller #3.


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. april 2012 af Krabasken (Slettet)

- Er besvaret både i

# 1,   # 2 og   # 3


Svar #12
11. april 2012 af marieholstrup (Slettet)

tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: heeelp me with pontens!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.