Kemi

kemi eksamenssæt 2000

20. august 2005 af Miss88 (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/2000-10-2.pdf

jeg har et problem i opgave 2a, hvor der står hvilken reaktionstype det er... (substitution?)?

og... i opgave b, hvor jeg skal bestemme hastighedskonstanten k ved 53 grader.. jeg kan ikke rigtig finde den korrekte formel... Nogen som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2005 af Micc_86 (Slettet)

2a. Reaktionstypen: kondensationsreaktion mellem en carboxylsyre og alkohol under fraspaltning af vand :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2005 af KemiKasper (Slettet)

Vi plejer at kalde det en kondensation :)


Overvej hvordan c(t)-funktionen for en første-ordensreaktion ser ud. Jeg ville først lave regression på (c,t)-plottet.
Du kender koncentrationen og nogle tider så kan du finde k.. ok?

Svar #3
20. august 2005 af Miss88 (Slettet)

jeg har lavet en graf... tiderne kender jeg... men k ved 53 grader..det ved jeg ikke lige hvordan jeg gør :s

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2005 af Micc_86 (Slettet)

#2 Jarh okai - kan se, at jeg har glemt lidt i ferien :P

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2005 af KemiKasper (Slettet)

c(t) = c(0)*e^(-kt)

Fra regressionen har du c(0). (Er du med på hvordan du laver regression?) Nu kan du så isolere k i ovenstående
ligning.

En anden metode er at indtegne nogle tangenter på (t,c)-grafen. Hældningen af disse tangenter er reaktionshastigheden til den pågældende tid. Da reaktionshastigheden kan skrives som v=kc (og c kender du jo) kan du finde k.

Svar #6
20. august 2005 af Miss88 (Slettet)

ja jeg ved godt hvordan man laver regression:)

hm så tror jeg, jeg vil isolere k..

tak for hjælpen

Svar #7
21. august 2005 af Miss88 (Slettet)

nu er jeg lidt i tvivl..

når du skriver formlen:

c(t) = c(0)*e^(-kt)

så er c(0), der hvor x = 0 (altså på x-aksen.. eller hvad?)

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2005 af KemiKasper (Slettet)

det er startkoncentration og derfor til t = 0. t er det du kalder x...

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2005 af KemiKasper (Slettet)

så ja

Svar #10
21. august 2005 af Miss88 (Slettet)

hmm ok..

nu skal jeg lige være helt sikker på om jeg har forstået det.. altså

når x = 0, er y = 0,77741..

t = 0, men hvad så med c(t)

skal jeg skrive denne ligning ( c(t) = c(0)*e^(-kt)
) således:


c(t) = 0,77741*e^(-k*t)

??

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. august 2005 af KemiKasper (Slettet)

jeps

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. august 2005 af KemiKasper (Slettet)

men der er nok lige lovlig mange cifre i din c(0)

Skriv et svar til: kemi eksamenssæt 2000

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.