Matematik

Vektorregning Mat A

11. april 2012 af Formelsamling (Slettet) - Niveau: A-niveau

En linje L går igennem punkterne A(3,2) og B(4,-1) og har parameterfremstillingen (x,y) = (3,2) + t(1,3)

Jeg skal bestemme en parameterfremstilling for linjestykket AB.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2012 af YesMe (Slettet)

Benyt, at

[x ; y] = [x0 ; y0] + t·AB      , hvor AB er en retningsvektor, og lad (x0 ; y0) være punkt A.

EDIT: .... efter at have genlæst denne opgave, lyder det bare mærkeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du skal bestemme parameterværdierne for t, der svarer til de to punkter A og B. Desværre er det ikke parameterfremstillingen for linien gennem de to punkter. Du har fejlskrevet et fortegn et sted.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der er ikke noget mærkeligt ved selve opgaven. Der er bare kludret i præsentationen af den. Det er klart, at der en eller flere tastefejl i #0. Det drejer sig om at finde parameterværdierne for de to punkter A og B. Parameterfremstillingen for liniestykket AB er da parameterfremstillingen for linien med t begrænset til det parameterinterval, hvis endepunkter fremstiller de to punkter A og B.


Svar #4
11. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Du har helt ret i, at jeg mangler et minus.

En linje L går igennem punkterne A(3,2) og B(4,-1) og har parameterfremstillingen (x,y) = (3,2) + t(1,-3)

Men opgaven lyder i bogen:

a) Bestem en parameterfremstilling for linjen l som går igennem punkterne A(3,2) og B(4,-1):

denne parameterfremstilling har jeg så bestemt til (x,y) = (3,2) + t(1,-3)

Endvidere siger opgaven : b) Undersøg om punkter (7,-5) ligger på linjen l:

Dette bestemmer jeg den til IKKE at gøre

Til sidst siger opgaven så: Bestem en parameterfremstilling for linjestykket AB.

Så kan ikke helt se hvor parameterværdierne gør sig gældende #2


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Med parameterfremstillingen

(x,y) = (3,2) + t(1,-3) , t ∈ R

for den linie, der går gennem de to punkter A og B, er der netop een parameterværdi tA , der fremstiller punktet A, og netop een parameterværdi tB, der fremstiller punktet B.

Parameterfremstillingen for liniestykket AB er da

(x,y) = (3,2) + t(1,-3) , t ∈ [t1 , t2]

hvor t1 = min(tA,tB) og t2 = max(tA,tB) .

Det hører med til en parameterfremstilling, at man angiver den mængde, som parameteren t skal gennemløbe. I opgaven skal man derfor bestemme de to parameterværdier tA og tB, der fremstiller de to punkter A og B.


Skriv et svar til: Vektorregning Mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.