Matematik

Hjælp, til reducer

11. april 2012 af CeciliaNg (Slettet)

Har skrevet svaret til disse to opgaver, men er stadig i tvivl, om det er rigtigt?!??!?!

 

a + a + a + b  = 3a +b?

 

5a - (b + 4a)  = b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2012 af morb (Slettet)

den første er god nok

den næste får jeg til a-b


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2012 af velux5 (Slettet)

a + a + a + b

Da der er 3 a'er og 1 b, så får man

3a + b
=====

 

5a - (b + 4a)

Når der er minus foran en parentes, så ændrer man fortegn

Det vil derfor se således ud, når man fjerner parentesen

5a - b - 4a

og 5a - 4a = 1a = a, og så mangler der lige af minuses med -b

derved får man

a - b
====

 


Svar #3
12. april 2012 af CeciliaNg (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, det hjalp mig meget! :)


Skriv et svar til: Hjælp, til reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.